Vojto Artz

"Ani ten najlepšie napísaný recept, ani tienajkvalitnejšie suroviny vám nezaručia úspech, pokiaľ nebudete jedlá dochucovať pocitovo a do prípravy nevložíte aj kus seba".               

Vojto Artz

Chudnite s chuťou so  šéfkuchárom spoločnosti Metro a členom Gourmet Klubu

 

Od júna 2007 pracuje ako šéfkuchárspoločnosti Metro Cash & Carry Slovakia s.r.o., kde jeho hlavnou úlohou je školenie a trénovanie šéfkuchárov, kuchárov a majiteľov reštaurácií. 5 rokov pôsobil ako šéfkuchár hotela Tri studničky**** v Demänovskej Doline. Rodený Bratislavčan pôsobil počas desiatich rokov v popredných reštauráciách a hoteloch hlavného mesta (Devín, Apollo .....). Medzi širokou verejnosťou je známy z televíznych relácií TV Markíza Chuťovky, Tulinárium a Teleráno ako aj vďaka svojim knihám o varení (Vianočná kuchárka, Grilujeme s potešením, Vojto Artz U vás doma a mnohé iné) a bohatej publikačnej činnosti. Dobré jedlo a varenie sú jeho životnou vášňou. Medzi jeho koníčky patrí dekorovanie a fotografovanie jedál a zbieranie kníh, ktoré akokoľvek súvisia s kulinárskym umením. Je absolvenstom Yves Thuries Culinary Academy - odbornej školy pre profesionálnych kuchárov ocenený medzinárodným certifikátom. Je odborným garantom Slovak Food festivalu v Bratislave.

Vojto je držiteľom rôznych prestížnych ocenení v gastronomických súťažiach, v zbierke má bronzovú medailu na celosvetovej kuchárskej olympiáde IKA Erfurt 2008 a bronzovú medailu z The Emirates Salon Culinaire v Dubaji 2011. Najväčšou prednosťou tohto šéfkuchára je ale jeho obrovská láska k vareniu, ktorú vizuálne aj chuťovo dokazuje každé jeho kulinárske dielo na tanieri. Dlhé roky sa venuje Molekulárnej kuchyni. 

Zapojte sa Kuchárska elita pre eDiétu
Najlepší šéfkuchári budú najbližšie 2 mesiace variť pre vás