Hurá grilovačka: Milujeme mäsko!

masko.jpg

Túžite si počas leta udržať ladné krivky ale slinky sa vám zbiehajú na poriadne kusy grilovaného mäsa? Našli sme spôsob ako si spolu s priateľmi pochutnáte bez výčitiek svedomia! Poďte si s nami vyčarovať zdravé a chutné mäsové delikatesy z elektrického supergrilu Catler.

Chystáte v záhrade poriadnu grilovačku? Konečne si na prípravu dokonalej pahreby na grilovanie nebudete musieť privolávať skúseného skauta, pretože ju jednoducho potrebovať nebudete. Na vlastnej koži sme otestovali, že grilovanie s elektrickými grilmi Catler má veľa výhod, za ktoré sa vám poďakujú nielen chuťové poháriky, ale aj vaše zdravie a postava.

Plus pre vaše zdravie: počas grilovania na elektrických griloch s povrchom Quantanium nevznikajú škodlivé látky, ktoré sa môžu usadiť v potravinách grilovaných na plynových či lávových griloch.

Rozmaznávajte chuťové poháriky: teraz vám poradíme, ako si vyčarujete ten najšťavnatejší steak na svete. Vyberte si mäsko, ktoré vám chutí. Z hovädzieho najviac poteší sviečkovica a roštenka, z bravčového panenka, z kuracieho či morčacieho prsia. Najlepšie výsledky dosiahnete, keď sú plátky mäsa také hrubé, že na nich po zatvorení horná doska grilu voľne spočíva. Na rebrovanej časti grilu rozpálenom na 180 – 200 °C pripravujeme mäsko podľa hrúbky grilovaných kúskov a tiež podľa druhu. Pozor, neprepichujme pláty vidličkou, aby cenná šťava nevytiekla a grilujme poctivo bez prekladania 5 – 6 minút, najskôr z jednej strany a potom z druhej Hydinu môžeme aj o minútku – dve kratšie. Potom necháme dobrotu 3 – 4 minúty odpočívať, z oboch strán ju osolíme, okoreníme a striedmo pokvapkáme panenským olivovým olejom zmiešaným s nasekanou čerstvou bazalkou. Keď steak pokojne odpočíva, prechádza vlhkosť rovnomerne od stredu až k okrajom a pripravuje sa nám tak nezabudnuteľný šťavnatý chuťový zážitok rozplývajúci na jazyku.

Dokonalá postava vám zostane: Postava ocení, že sa na nás neprilepí ani jeden tukový vankúšik navyše, pretože mäsko grilujeme úplne bez tuku! 100 g hovädzej roštenky obsahuje 516 kJ, naša línia neutrpí, ak grilovanú dobrotu, striedmo ochutenú panenským olejom skombinujeme s varenými zemiakmi či so zeleninovým šalátom. 100 g bravčovej panenky v sebe ukrýva 1 118 kJ, rozhodne to teda s bravčovinou nepreháňajme a kombinujme ju vždy so zeleninou. 100 g kuracích pŕs bez kože obsahuje 631 kJ a po grilovaní ju len poprášme panenskným olivovým olejom, podávajme so zeleninou.

eDiéta vám vo svojich chutných programoch plných dobrôt prináša aj šťavnaté grilované steaky. Pochuťte si na nich bez práce, za skvelú cenu a s donáškou až k dverám vášho bytu!

zdroj obrázku - FreeDigitalPhotos.net


Ďalšie v sekcii: Rady pre zdravie

Téma: Rady pre zdravie

Chcete schudnúť, prečistiť alebo nepribrať?

Pozrite si programy eDiéty:

Komentáre