Cestovinový šalát s ružičkovým kelom

ruzickovy-kel-recept-edieta.jpg

Príprava: 10 minút

Varenie: 20 minút

Náročnosť: nízka

Potrebujeme na 4 porcie:

300 g cestovín tagliatelle alebo penne
150 g prošuta
2 strúčiky cesnaku
1 vetvičku tymiánu
350 g ružičkového kelu
30 g masla
30 g parmezánu

Postup:

Do veľkého hrnca nalejeme osolenú vodu, necháme zovrieť a cestoviny uvaríme podľa návode na obale do polomäkka. Cestoviny precedíme do druhého hrnca, lebo vodu použijeme neskôr. Medzitým rozohrejeme panvicu, prošuto opražíme dochrumkava, asi 3 – 4 minúty. Pridáme cesnak a lístky tymiánu. Restujeme ešte minútu. Pridáme rozmrazený a nakrájaný ružičkový kel a miešame ešte päť minút. Zmiernime teplotu, podlejeme trochou vody z cestovín, pridáme maslo a nastrúhaný parmezán. Do omáčky nakoniec primiešame cestoviny. Servírujeme s hoblinkami parmezánu.

Dobrú chuť!

 


Nasledujúci článok
Zázvor je posilňovňa pre imunitu!


Ďalšie v sekcii: Recepty

Téma: Recepty

Chcete schudnúť, prečistiť alebo nepribrať?

Pozrite si programy eDiéty:
dieta-pre-zeny-klasik.png
Objednať Diéta pre ženy
Navaríme, zabalíme, dovezieme.
dieta-pre-muzov-klasik.png
Objednať Diéta pre mužov
Navaríme, zabalíme, dovezieme.