Treska s horčicovou omáčkou

treska-s-horčicovou-omáčkou-1.jpg

Pre 4 osoby budeme potrebovať:

800g tresky, filet
3PL citrónovej šťavy
1 bobkový list
2 nové korenia
soľ a pomleté čierne korenie
Trocha vody

Omáčka:

2PL  posekaného kôpru
3PL trstinového cukru
2PL Dijonskej horčice
2PL medu
1ČL mletých horčičných semienok
1ČL mletého bieleho korenia
1,5 PL vínneho octu
3PL vody, alebo vývaru
3PL vody, alebo vývaru
4PL oleja, slnečnicového (nie olivový!)

Príloha:

1 malá cibuľka
4buľvy feniklu
100g mladých špenátových lístkov
soľ a korenie
1PL oleja
3PL vody

Ryba: Rybu potrieme cotrónovou šťavou, osolíme a okoreníme a vroške vody ochutenej zvyškom citrónovej šťavy prikryté podusíme s bobkovým listom a novým korením asi 5-7minút. (voda by mala siahať asi do tretiny výšky filetu, alebo ju pripravíme v paráku)

Príloha: Na panvici orestujeme pokrájanú cibuľku, pridáme vodu a fenikel, keď trochu zavädne prihodíme špenátové ístky a premiešame. Ak je málo tekutiny, môžeme trochu pridať. Všetko robíme na miernom ohni. Lístky majú len zavädnúť. Dochutíme soľou a korením, posypeme vňaťkou z feniklu, ak nám zostala.

Omáčka: Omáčku si pripravíme, tak, že zmiešame všetky suroviny okrm kôpru a oleja. Dobre rozmixujeme. Potom postupne za stáleho mixovania prilievame olej, ako keď robíme majonézu. Nakoniec prisypeme kôpor a premiešame. Takto pripravená omáčka nám vydrží v chladničke 5 týždňov.

Dobrú chuť! :)

 


Nasledujúci článok
Šalát z pečenej tekvice a cvikly


Ďalšie v sekcii: Recepty

Téma: Recepty

Chcete schudnúť, prečistiť alebo nepribrať?

Pozrite si programy eDiéty:

Prečítajte si tiež:

edieta-tekvica-halloween-4.jpg

Tekvica nie len na halloween

dieta-pre-zeny-klasik.png
Objednať Diéta pre ženy
Navaríme, zabalíme, dovezieme.
dieta-pre-muzov-klasik.png
Objednať Diéta pre mužov
Navaríme, zabalíme, dovezieme.